Treed binnen in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" en neem een duik in de bewogen geschiedenis van de Maasvallei.

COVID-19 NIEUWS OVER CORONAVIRUS

A VOIR

Welkom in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" !

Het "Maison du patrimoine médiéval mosan" is ondergebracht in het prestigieuse "Spaanse huis" van Bouvignes (Dinant) en heeft tot doel het natuurlijk, historisch en patrimonieel kader van de Maasvallei in de kijker te zetten en terug te blikken op het rijke verleden van de Maasvallei. Het MPMM nodigt u uit op zijn tijdelijke en permanente tentoonstelling te bezichtigen en deel te nemen aan de verschillende animaties die het organiseert.

 

De overstromingen van zaterdag 24 juli 2021 hebben Bouvignes zwaar getroffen. Gelukkig bleef de MPMM gespaard. Toegang is nu mogelijk. Aarzel niet om ons te bezoeken! Onze gedachten zijn bij allen die getroffen zijn door dit nieuwe verwoestende weer.

Het MPMM-team

 

 

AGENDA
TENTOONSTELLING
A PARTIR DU01JANVIER
L'ÂGE DE LA BIÈRE
Breuvage du quotidien, consommation festive ou encore offrande rituelle, la bière est intimement liée à l'histoire des hommes. En Belgique, la culture de cette boisson est d'ailleurs reconnue au patrimoine immatériel de l'UNESCO. Voici venu l'âge de la bière!

Du 31 octobre 2020 au 3 octobre 2021

RONDLEIDING
A PARTIR DU01AOÛT
VISITE DU DIMANCHE

Balade dans la Dinant médiévale lorsque le florissant commerce de dinanderie et le pouvoir ecclésiastique apportaient richesse et renommée à la ville.BESPREKING
A PARTIR DU06AOÛT
CONFÉRENCE
Conférence « La bière dans les abbayes. Une histoire revisitée », par Michel Dubuisson, historien et directeur adjoint de l’asbl Abbaye de Villers-la-Ville.

EVENEMENT
A PARTIR DU08AOÛT
MARCHE ANIMÉE
Du Namurois à Compostelle... Premiers pas de pélerins

STAGE
A PARTIR DU09AOÛT
STAGE D'ÉTÉ
Depuis des millénaires, l’agriculture permet à l’homme de produire du pain… et de la bière, elle aussi une denrée de base.

BESPREKING
A PARTIR DU05SEPTEMBRE
CONFÉRENCE DÉGUSTATIVE
Conférence-dégustation « La Brasserie Saint-Feuillien, entre Histoire, tradition et modernité », par François Hautenauve, historien et guide de la Brasserie Saint-Feuillien.

EVENEMENT
A PARTIR DU16OCTOBRE
JEU D'ENQUÊTE

Jeu d’enquête grandeur nature à travers les ruelles de BouvignesPERMANENTE TENTOONSTELLING

ONTDEKKING VAN DE MIDDELEEUWEN De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO
De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO