Treed binnen in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" en neem een duik in de bewogen geschiedenis van de Maasvallei.

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING #VOLUITSCHRIJVEN

A VOIR

Welkom in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" !

Het "Maison du patrimoine médiéval mosan" is ondergebracht in het prestigieuse "Spaanse huis" van Bouvignes (Dinant) en heeft tot doel het natuurlijk, historisch en patrimonieel kader van de Maasvallei in de kijker te zetten en terug te blikken op het rijke verleden van de Maasvallei. Het MPMM nodigt u uit op zijn tijdelijke en permanente tentoonstelling te bezichtigen en deel te nemen aan de verschillende animaties die het organiseert.

 

Ontdek Wallonië voordelig met de VISITWallonia.be Pass! 

Download de VISITWallonia.be Pass. Deze digitale toeristenpas, die voor iedereen beschikbaar is, laat je Wallonië (her)ontdekken tegen voordelige tarieven en je profiteert van speciale aanbiedingen.

 

 

 
AGENDA
TENTOONSTELLING
A PARTIR DU02AVRIL
#RÉVOLUTION DE L'ÉCRIT

La fin du Moyen Âge est marquée par un "boom" de l'écrit, de plus en plus utilisé et conservé. BESPREKING
A PARTIR DU02OCTOBRE
CONFÉRENCE

"Quand les sciences naturelles se mettent au service de l’histoire de l’écrit" par Nicolas Ruffini-RonzaniEVENEMENT
A PARTIR DU04OCTOBRE
L'ART DE L'ENLUMINURE
Journée de découverte de l'art de l'enluminure à l'abbaye de Maredret
COMPLET

WANDELING
A PARTIR DU09OCTOBRE
MAIS OÙ EST DONC PASSÉE LA MEUSE?
Circuit pédestre en période de chômage de Meuse.
COMPLET

EVENEMENT
A PARTIR DU25OCTOBRE
SOIRÉE CONTÉE
Fun & Frissons

STAGE
A PARTIR DU26OCTOBRE
STAGE D'AUTOMNE
Monstres poilus, velus, crochus...

EVENEMENT
A PARTIR DU06NOVEMBRE
#RÉVOLUTION DE L'ÉCRIT
Visite de l'expo #révolution de l'écrit, atelier de découverte de la paléographie médiévale et démonstration de calligraphie.

RONDLEIDING
A PARTIR DU04DÉCEMBRE
L'ANCIEN COUVENT DES CAPUCINS
Visite commentée de l'ancien couvent des Capucins de Dinant

PERMANENTE TENTOONSTELLING

ONTDEKKING VAN DE MIDDELEEUWEN De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO
De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO