Treed binnen in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" en neem een duik in de bewogen geschiedenis van de Maasvallei.

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING PICTORESQUE

A VOIR

Welkom in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" !

Het "Maison du patrimoine médiéval mosan" is ondergebracht in het prestigieuse "Spaanse huis" van Bouvignes (Dinant) en heeft tot doel het natuurlijk, historisch en patrimonieel kader van de Maasvallei in de kijker te zetten en terug te blikken op het rijke verleden van de Maasvallei. Het MPMM nodigt u uit op zijn tijdelijke en permanente tentoonstelling te bezichtigen en deel te nemen aan de verschillende animaties die het organiseert.

 

 

AGENDA
TENTOONSTELLING
A PARTIR DU18FÉVRIER
PICTORESQUE
Une invitation au voyage en Haute Meuse, guidé par les récits et les lithographies pittoresques du 19e s., en regard d'un florilège d'oeuvres de l'historien et artiste belge contemporain Koen Broucke.

WANDELING
A PARTIR DU28MAI
BALADE PITTORESQUE AUTOUR DE DINANT
Visite guidée

RONDLEIDING
A PARTIR DU04JUIN
VISITE DU DIMANCHE
Visite guidée du château de Spontin et ses alentours
Inscriptions clôturées.

RONDLEIDING
A PARTIR DU02JUILLET
VISITE DU DIMANCHE
Visite guidée dans le village de Waulsort et exceptionnellement dans le parc de l'ancienne abbaye.STAGE
A PARTIR DU10JUILLET
PRINCESSES ET CHEVALIERS
Stage pour les 5-7 ans.
Dates : Du lundi 10 au vendredi 14 juillet 2023 et du lundi 7 au vendredi 11 août 2023

STAGE
A PARTIR DU10JUILLET
ENQUÊTE AU CHÂTEAU
Stage pour les 8-11 ans.

WANDELING
A PARTIR DU11JUILLET
PITTORESKE WANDELING RONDOM DINANT
Visite guidée en néerlandais
Rondleiding in het NederlandsRONDLEIDING
A PARTIR DU06AOÛT
VISITE DU DIMANCHE
Visite guidée du site de Montfat.

PERMANENTE TENTOONSTELLING

ONTDEKKING VAN DE MIDDELEEUWEN De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO
De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO