Treed binnen in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" en neem een duik in de bewogen geschiedenis van de Maasvallei.

COVID-19 NIEUWS OVER CORONAVIRUS

A VOIR

Welkom in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" !

Het "Maison du patrimoine médiéval mosan" is ondergebracht in het prestigieuse "Spaanse huis" van Bouvignes (Dinant) en heeft tot doel het natuurlijk, historisch en patrimonieel kader van de Maasvallei in de kijker te zetten en terug te blikken op het rijke verleden van de Maasvallei. Het MPMM nodigt u uit op zijn tijdelijke en permanente tentoonstelling te bezichtigen en deel te nemen aan de verschillende animaties die het organiseert.

 

Vanaf 1 november 2021 zal het Covid Save Ticket (CST) in Wallonië van toepassing zijn in culturele plaatsen.

Het CST is verplicht voor bezoekers van 16 jaar en ouder.

Schoolgroepen zijn niet onderworpen aan het CST.

De CST-scan ontslaat u niet van het dragen van een masker, dat in het museum nog steeds verplicht is.

Zorg alsjeblieft goed voor jezelf en anderen.

 

AGENDA
RONDLEIDING
A PARTIR DU07NOVEMBRE
VISITE DU DIMANCHE
A la rencontre de Pierre Tombale en compagnie de Frank Huygens. La balade vous emmène à quelques pas de l'église romane et de l'ancienne abbaye bénédictine, à la découverte du cimetière de Waulsort.

RONDLEIDING
A PARTIR DU05DÉCEMBRE
VISITE DU DIMANCHE

Balade guidée le long de l'ancien rempart de Dinant au lieu-dit "Dry-les-Wennes".

COMPLETPERMANENTE TENTOONSTELLING

ONTDEKKING VAN DE MIDDELEEUWEN De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO
De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO