Treed binnen in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" en neem een duik in de bewogen geschiedenis van de Maasvallei.

COVID-19 NIEUWS OVER CORONAVIRUS

A VOIR

Welkom in het "Maison du patrimoine médiéval mosan" !

Het "Maison du patrimoine médiéval mosan" is ondergebracht in het prestigieuse "Spaanse huis" van Bouvignes (Dinant) en heeft tot doel het natuurlijk, historisch en patrimonieel kader van de Maasvallei in de kijker te zetten en terug te blikken op het rijke verleden van de Maasvallei. Het MPMM nodigt u uit op zijn tijdelijke en permanente tentoonstelling te bezichtigen en deel te nemen aan de verschillende animaties die het organiseert.

 

De overstromingen van zaterdag 24 juli 2021 hebben Bouvignes zwaar getroffen. Gelukkig bleef de MPMM gespaard. Toegang is nu mogelijk. Aarzel niet om ons te bezoeken! Onze gedachten zijn bij allen die getroffen zijn door dit nieuwe verwoestende weer.

Het MPMM-team

 

 

AGENDA
TENTOONSTELLING
A PARTIR DU01JANVIER
L'ÂGE DE LA BIÈRE
Breuvage du quotidien, consommation festive ou encore offrande rituelle, la bière est intimement liée à l'histoire des hommes. En Belgique, la culture de cette boisson est d'ailleurs reconnue au patrimoine immatériel de l'UNESCO. Voici venu l'âge de la bière!

Du 31 octobre 2020 au 3 octobre 2021

RONDLEIDING
A PARTIR DU04NOVEMBRE
ANIMATION FAMILLE

Découverte insolite des collections de la MPMM à la lampe de poche.RONDLEIDING
A PARTIR DU07NOVEMBRE
VISITE DU DIMANCHE
A la rencontre de Pierre Tombale en compagnie de Frank Huygens. La balade vous emmène à quelques pas de l’église romane et de l’ancienne abbaye bénédictine, à la découverte du cimetière de Waulsort.

RONDLEIDING
A PARTIR DU05DÉCEMBRE
VISITE DU DIMANCHE

Balade guidée le long de l'ancien rempart de Dinant au lieu-dit "Dry-les-Wennes".PERMANENTE TENTOONSTELLING

ONTDEKKING VAN DE MIDDELEEUWEN De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO
De Maas heeft dichters altijd geïnspireerd met haar kronkelige loop, haar heldere water, haar oevers, haar overstroomde weiden en haar onneembare rotsen. De Maas, een strategische handelsroute, is een gebied van culturele invloed en een begeerd gebied. De Maas van vandaag is de weerspiegeling van een voorvaderlijk erfgoed. Van Sedan tot Maastricht is de route bezaaid met kastelen, bruggen, steden en dorpen. MEER INFO